Telefonszám:

06 (30) 175 7933

E-mail cím:

zsolt.palinkas@oromfozes.hu

Rólunk

Amiért mi befordultunk a konyhába…

Örömmel, szívből, Veletek együtt sütni-főzni!

Pálinkás Zsolt vagyok, A Chef, aki a házias ízeiről és az egyedi alapanyag-kombinációiról ismert, és egyben a kreatív konyha örök képviselője. A főzés számomra igazi szenvedélyt jelent, és ebben találom meg minden nap az alkotás örömét. A szakmában töltött éveim alatt megtanultam, hogy az ételt elsősorban az alapanyag minősége határozza meg, ezért is töretlenül kutatom a legjobb kis hazai termelőket, hogy mindig tőlük szerezhessem be a főzéshez legfontosabb kellékeket. Így biztosítva, hogy az “Örömfőzés VELETEK, egy finom falattal, egy korty borral, és egy csepp mosollyal.” mindenki számára felejthetetlen élmény lehessen.
 
Örömfőzés: mit is jelent e két szó együtt? Évekkel ezelőtt egy nyáresti balatoni borozgatással kezdődött minden… A Levander terasz séfjeként dolgoztam ekkor, és egy kisebb gasztrofesztivált terveztünk a többiekkel, ami sajnos, akkor és ott nem valósult meg, de az “Örömfőzés”, mint fogalom egy ideje nem hagyott nyugodni. Már ott éreztem, hogy ez csak arra vár, hogy meg legyen töltve valami igazán egyedi tartalommal. A történetbe itt toppant be Polgár Géza, borkereskedő, akit éppen a Balaton partján ismertem meg, és rögtön feltűnt, hogy olyan hitelességgel képes beszélni az általa forgalmazott italokról, ahogy azt kevesen teszik. Számára a bor pont olyan szenvedélyt jelent, mint nekem a főzés. Hamar megtaláltuk a közös hangot, az egyik ötletből csak jött a következő, és így született meg a tökéletes gasztroélmény gondolata, az Örömfőzés mögé tartalom is került. Az ötletekből pedig tettek lettek: 2019-ben együtt tartottuk meg első „privát borvacsoránkat” Budapesten, a Boook Kitchen látványkonyhájában, amely azóta is az Örömfőzés visszatérő helyszíne. Nem véletlenül: a vendégtér és a konyha egy karnyújtásnyira van egymástól, ami igazán hitelesen képviseli az Örömfőzés lényegét: ”Örömfőzés Veletek: egy pohár borral, egy csepp mosollyal!”
DSC 1841
Z6B 2176 2 1
Utunk elején csatlakozott hozzánk Katona Csaba, a BTK Történettudományi Intézet történésze; így lett a duóból trió. Majd nem sokkal később csapatunk négy fősre bővült, hiszen megtaláltuk az eddig hiányzó láncszemet, Kozma Gábort, a felszolgálót. Így alkotjuk mi az Örömfőzés törzsgárdáját! A közönségnek ízlett az Örömfőzés, ezért a visszajelzéseken felbátorodva elkezdtünk Gézával folyamatos együttműködésben gondolkodni.
 
Álmodozásunkból a pandémia vert fel, és késztetett újratervezésre minket. Már olyan messzire jutottunk, hogy még a nehezítő körülmények ellenére is elképzelhetetlen lett volna feladni az egészet, így a kialakult helyzethez alkalmazkodva 2020-ban nekivágtunk a igazi kalandnak. A főzés és alkotás közösségi élménye kiváló borok kíséretében, gasztronómiai történetekkel fűszerezve – feszengés nélkül, mégis elegánsan, mindig vidáman, együtt Veletek!
 
Ezt jelenti számunkra az Örömfőzés, akár Nálatok, akár máshol, hiszen legyünk bárhol is az Örömfőzést maga a találkozás határozza meg, és az együtt töltött felejthetetlen idő!”
 
Pálinkás Zsolt Chef
Amiért a Földre jöttünk…

Miért az Örömfőzés?

Házhoz viszünk ételt, italt
Mosogatnod nem is kell majd!
Tűzhelyt Te adsz, mi meg SHOWzunk
De tálalunk is, nem csak hordunk!

Az étel nagyon PÁLINKÁS lesz!
Éhségedet ez oltja el.
POLGÁRIAN jó lesz borod.
Ha mást kívánsz, azt is hozzuk!

Pocid telik, füled hegyezd!
Indulhat a gasztromese?
KATONÁSAN jönnek sorba;
Bevenni őket óvatosan!

Tálalunk is, nem csak hordunk!
Tányér is lesz, nem csak hordó!
Rá nem KOZMÁL semmi étel!
Gáborunk azt hozza éppen!
Artboard 1 copy 7-svg
0 +
rendezvény
Artboard 1 copy 8-svg
0 +
tál étel
Artboard 1 copy 9-svg
0 +
fajta bor
0 +
féle fogás
Amuse bouche

Készen állsz az utazásra a gasztronómiai élvezetek világában?! Az amuse köszönt az Örömfőzés birodalmában!

Levesek

Vigyázz, kész, újabb ízlelőbimbó támadás: hidegen, melegen, krémesen, lágyan, esetleg csípősen?

Előételek

Folytatódik a bizsergés, kalandra fel! Mondhatni: íme a legELŐkelőbb étel!

Főételek

Egy finom falat, egy korty bor, egy csepp mosoly: az est fénypontja!

Artboard 1 copy 6-svg
Desszertek

Az édes beteljesülés, a tökéletes végszó – természetesen engedéllyel.

BPP 4612 Edit 1
Pálinkás Zsolt

A Chef

DSC 1526 2
Polgár Géza

A Borkereskedő és -szakértő

DSC 2609 1 2
Katona Csaba

A Történész

DSC 2856 1 2 2
Kozma Gábor

A Felszolgáló

Ha már igazán kóstolnál velünk…

Felmerült néhány kérdés? Tedd fel őket bátran!

Keress minket bátran kérdéseiddel, szolgáltatáskéréssel, egyedi igényeiddel kapcsolatban! Együtt kifőzünk valami ínyencséget!